Snart kommer videon...

inom en timme så kommer nya videon som handlar om yttrandefrihet och Lars Vilks.


Kommentarer
Postat av: Milla Lepistö

Lars Vilks balanserar på en obehaglig linje mellan att göra bruk av yttrandefrihet och att kränka religioner. Hans "konst" är enligt mig en form av hets mot folkgrupp.Andra får tycka annorlunda om de vill.Jag har svårt att förstå hans behov av att yttra sig på ett kränkande sätt. Inte heller hur en vuxen man kan känna yrkesstolthet genom att ge sig på en utsatt grupp för att få billiga publicitetspoäng. Hans konstnärliga ådra kanske inte är stark nog för att få uppmärksamhet annars? Jag tycker att det blir svårt att försvara yttrandefriheten när människor använder den rätten till att såra och kränka andra. Jag hoppas att alla muslimer som känner sig kränkta av Vilks verkligen passar på att använda SIN yttrandefrihet, och talar om hur de upplever denna sk "konst".-Som tur är har inte bara Vilks rätt att uttrycka sig...

Jag är trött på alla rasistiska skämt, uttalanden, "konst" etc som i yttrandefrihetens namn kränker allt ifrån finländare, europeiska och utomeuropeiska invandrare,till utövare av olika religioner mm. Yttrandefrihetens främsta syfte skulle vara att värna om demokratin, men när den används för att provocera och såra olika minoritetsgrupper i Sverige tex så anser jag att den har rakt motsatt effekt.

Man undrar även varför media har så bråttom med att främst försvara rasistiska uttryck? Var är journalisterna när det sker diskriminering inom politiken och i vardagen?Tack för ordet.

Mvh Milla

2010-05-19 @ 19:16:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0