Integration vs Assimilation

SD är för assimilation! Notera också att jag säger ett "stort skillnad". Lovar att av allt jag säger så är det detta SD sympatisörer kommer att hacka på :)
Kommentarer
Postat av: CANDY A LA TRÄNINGSFREAK

FÅ FLER BESÖKARE TILL DIN BLOGG PÅ NÅGRA MINUTER!

Bara ett litet tips, fungerar fint för mig! :)http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=candydarling

2010-05-16 @ 09:42:38
URL: http://caandydarling.blogg.se/
Postat av: Nilas

Du får det nästan att låta som att invandringen inte är ett problem i Sverige över huvud taget.

2010-05-16 @ 11:13:46
Postat av: Mehdi Moghimian

@NilasJag anser att utanförskap, främlingsfientlighet och rasism är ett problem i Sverige! Pga dessa så bli invandringen automatiskt ett problem!Skulle man minska utanförskapet, främlingsfientligheten och rasisment så skulle man även dramatiskt minska problemen med invandring!

2010-05-16 @ 12:10:45
URL: http://antisd.blogg.se/
Postat av: Nilas

Med andra ord blundar du för vilka konsekvenser Sveriges socialdemokratiska integrationspolitik har fått.För att jag ska bli en trogen läsare till denna blogg måste du ta upp motargument, som till exempel det jag nämnde, för att sedan bemöta det.Du kan ju inte på allvar mena att de problem vi ser med invandrarkriminalitet i förorterna har med rasism att göra?Sedan vill jag gärna att du ger din syn på Lars Vilks.

2010-05-16 @ 17:01:26
Postat av: Mehdi Moghimian

Nilas jag skall gå in på detalj varför rasismen och främlingsfientligheten resulterar i kriminalietet bland invandrare ett inlägg kommer att komma inom några dagar!Men Lars Vilks kan jag prata om antingen imorgon eller senast på tisdag!2010-05-16 @ 18:38:36
URL: http://antisd.blogg.se/
Postat av: Anonym

@Nilas: Marginaliserar man en grupp människor så resulterar det förr eller senare till ökad kriminalitet, med andra ord en grupp människor som inte har någon som helst tillit till de som är framröstade för att skydda, ta hand om och se till deras bästa intressen. Ser man att "auktoriteten" arbetar emot dig länge nog så tappar man förtroendet för "staten". En sådan grupp drivs också mot kriminalitet när dess vägar för ett hederligt leverne begränsas, som inte är en nyhet. Den invandrarkriminalitet som vi ser idag började inte igår och orsaken till den kan förmodligen spåras tilll Sveriges integrationspolitik de senaste decennierna.och för övrigt så kan jag allvarligt mena att det kan bero på just rasism. anledningen att det finns en sådan utpräglad term som invandrarkriminalitet är ju bara så kul att se, det kan ju på utan se ut som att den inte grundar sig i racism, racism som drivit dem till förorten, bara för att den inte är riktad till vemsomhelst som råkar vara i närheten betyder inte att roten av problemet inte är rasism.låter som att du inte tänker så lång tillbaka i tiden.för övrigt så verkar det som att invandringen blir ett problem när den inte är välkommen. Det var ingen som klagade när Sverige behövde arbetskraft i flera vågor, då var invandrare så välkomna så. Sen hur man skulle ta hand om dessa invandrare var inte många som funderade på förrän de blev färre jobb och de konkurrerade med de svenska arbetarna. Då blir det plötsligt ett stort problem.

2010-05-17 @ 02:13:18
Postat av: follad

glömde alias ^^

2010-05-17 @ 02:14:35
Postat av: Daniel

assimilering betyder inte likformighet...men jag håller med dig att integration är mer önskvärd...det som jag tycker är problematiskt med ditt resonemang är att du lägger hela bördan på värdlandet...vi som invandrare har faktiskt skyldigheter också...om jag känner att värdlandets kultur inte passar mig eller är oförenlig med mina värderingar, får jag då söka mig någon annanstans, det känns befängt att vi som är i minoritet skall försöka ändra värdlandets kultur, seder och bruk...med det sagt så menar jag inte att jag vill ha en statisk kultur, men dynamiken måste ske frivilligt...man kan inte tvinga sina värderingar på värdlandet och bara kräva att de accepterar det...religionsfrihet är grundlagsskyddat, men i väst skiljer man mellan privat och offentligt...och religion är din egen angelägenhet, samhället skall inte behöva förändra sina grundläggande värderingar efter var och ens religion...när det gäller en sån som Lars Vilks, har jag inte mycket till övers för, eftersom hans enda syfte är att provocera...så för mig är han bara en talanglös nolla, men den reaktion som muslimerna visade, ger bara SD vatten på kvarnen...så, det var inte så lyckat...

2010-05-17 @ 13:31:10
Postat av: Mehdi Moghimian

@DanielJag har aldrig sagt och kommer aldrig att säga att man skall ändra på värdlandets kultur!!!Precis som du säger så är religionen ngt personligt samma sak är det med kultur! Det enda jag säger är att jag vill att alla människor skall bibehålla sin kultur- det är det minsta man kan kräva i ett demokratiskt samhälle!Jag lägger inte bördan på värdlandet, värdlandet som du pratar om innehåller extremt goda och öppensinnade människor som jag respekterar högt!

De människor jag skyller på är sådana som inte accepterar ett mångkulturellt samhälle. Idag så är Sverige ett multikulturellt samhälle och det kommer det att vara i många år framöver. Då är det onödigt att bekämpa detta, för det kommer bara att splittra Sverige och det kommer inte gynna ngn.Gällande Lars Vilks så har du fullständigt rätt han vill bara provocera! Jag blir inte provocerad av sådana idioter för idioter kan bara provocera idioter!

2010-05-17 @ 14:38:14
URL: http://antisd.blogg.se/
Postat av: S

Fixa bättre ljud och bildkvalité. Det är förjävligt som det är nu..

2010-05-17 @ 18:19:40
Postat av: Mehdi Moghimian

@SDu har rätt ljudet är lite sämre än den allra första inlägget även bilden! Det är så att min kamera är på lagring nu! Vad tycker du om kvaliten på först inlägget är den ok?

2010-05-17 @ 18:34:48
URL: http://antisd.blogg.se/
Postat av: Oscar

GIVETVIS måste vissa invandrare ändra sig & sin identitet som du säger. Absolut inget konstigt med de? Bara jag åker på en veckas semester till turkiet till exempel så anpassar jag mig till deras regler/lagar osv.. Framförallt om jag skulle flytta dit!

2010-05-18 @ 15:50:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0