Sverigedemokraterna rör om i grytan

Innan valet hörde man många säga att det är bra att SD kommer in i Riksdagen och "rör om i grytan". För många ansåg att det är ingen som har gjort något åt invandrarfrågan på flera år. Så väl den 19sep 2010 kom beskedet; SD tog sig in i Riksdagen med 5,7 procent av rösterna. Då var det dags att "röra om i grytan", nu skulle det bli fart på invandrings-/integrationspolitiken. Var jag än befann mig fanns det alltid en handfull människor som tyckte att det var bra med SD:s intåg i riksdagen. Vare sig de röstade på dem eller inte så var budskapet alltid detsamma "det är bra att de har kommit in för nu kommer de att röra om i grytan!".

Skulle det få fart på invandringsfrågan och integrationsfrågan? Äntligen så kan man "röra om i grytan"! Nu har det gått ett år sedan de kom in och ingen gryta har rörts om, i alla fall inte när det gäller grytan i riksdagen. Den enda gryta som har rörts är den ute i samhället. Den osynliga rasismen har börjat bli mer och mer synlig, folk vågar säga och tycka om saker och ting, saker som ansågs vara rasistiska innan 19sep 2010 var nu helt plötsligt allmänna demokratiska åsikter. Dessa åsikter hade ju trots allt stöd från ett demokratiskt folkvalt parti i riksdagen.

Det som bekymrar mig efter valet är att SD helt plötsligt har blivit rumsrena inom svensk politik. De får respekt som de inte förtjänar. Får det utrymme de inte skall ha och får en massa skattemedel för att driva sitt rasistiska projekt vidare. Varför är då detta möjligt? Jo, för att vi lever i ett demokratiskt samhälle. Vänta lite nu… Var inte Hitlers Nationalsocialistiska parti folkvalda och fick 37,7% av rösterna 1932? Vad hände sju år senare? Fick inte Hamas en majoritet av rösterna i Palestina? Bara för att ett parti genom ett demokratiskt system har kommit in i riksdagen eller ett parlament så betyder det inte att de inte är farliga/extrema och inte heller att de per automatik förtjänar respekt.

Åter till den rörda grytan. För att kunna röra om i en gryta så krävs först och främst redskap. I politiska mått handlar det om lösningar, lösningar till ett eller flera problem ute i samhället. SD är ett parti som har beskyllt invandrarna för många, om inte alla, problemen som vi har ute i samhället. Många gånger hörde man Jimmie Åkesson m.fl. säga att "flera år av misslyckad integrationspolitik". Men den stora frågan är var har Jimmie och Co sina redskap???? Inte någonstans i deras partiprogram finns det ett enda förslag till att lösa integrationsproblemen i landet. INTE ETT ENDA.

Sverige är trots allt världsledande inom massvis med områden, därför skulle det kännas naturligt om Sverige skulle vara världsledande även när det gäller integrationen. Och för varje steg som SD tar framåt, tar integrationen ett steg bakåt. För SD är inte och kommer aldrig att vara lösningen till en lyckad integrationspolitik.


Kommentarer
Postat av: Stellan Bojerud

Jag är centralt verksam inom SD och mina värderingar är att alla individer har olika drömmar, mål, behov och förutsättningar.Jag anser att alla individer har rätt till en värdig behandling av sina medmänniskor.Jag anser att alla har rätt till självförverkligande efter förmåga och utan hänsyn till ras, hudfärg, religion, sexuell läggning m m.Jag står bakom FN:s deklaration om mänskliga rättigheter samt FN:s och EU:s flyktingpolitik.Däremot är jag HELT EMOT

* att kvinnas vittnesbörd är hälften värt av en mans

* att kvinnan ärver hälften jämfört med en man

* att kvinnan inte skall ha rösträtt

* skammord på egna barn, anhöriga och andra

* omskärelse

* tvångsäktenskap

* förbud mot högre utbildning för kvinnor

* förbud för kvinnor att köra bil

* månggifte för män (fyra fruar per man)

* barnäktenskap och pedofili

* lemlästning av tjuvar

* stenande av kvinnor

* plågsam ritualslaktning av djurMen jag är villig att bättra mig. Peka bara ut vad som är rasistiskt och jag skall överväga att byta åsikt i den frågan.2011-10-09 @ 18:36:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0